22 Temmuz 2013 Pazartesi

anlaşılamayavere - anlatamayabile - neçıkaryaza - siz bizi anlamasanız da - amenna

Eh, ben buralara biraz fazlayım. Bir türlü sığamadım, sığdırmadılar. Başka yerde doldum, burada bir yere taşacağım. Buraların bana yüklediği boşluğu sessiz sedasız bir köşeye atacağım. Lazımsa sağlam bir kafa karışıklığı da bırakıp giderim fazla yormayanından.

İçinde insan yaşayan bu yer, vermediğini istemesin yalnız; terk etmeyi daha fazla kolaylaştırmasın, bıktırmasın. Kaçar gibi değil de "bekleyenim var, artık gitmem gerek"tiği için gideyim. Düşünmesiz, anlamasız, sorgulamasız, gözüm arkada kalmasız çıkıvereyim yola. Gittiğim yere az gideyim, güzelliklerle dolup çoğalayım orada, birikeyim. Ama "hiç" gitmeyeyeyim, illa "az" gideyim. Geri gelmeme yüzün olsun.

Çok şey mi istemiş olurum? Nedir beni bu hallere soktuğun? 

3 yorum:

alter ego dedi ki...

bir yolda ilerlerlerken, elbette bunun bir yönü olması gerekir. fakat ilerliyor olmak illa ki bir taraftan bir tarafa ilerlemek değildir bezen. eğer mesele yol almaksa bu bir yönde ilerleyerek de oluyor. yol ve yolculuğumuz başka yönde ve başka şekilde de olabilirdi. hep bir yerde bıraktığımız yollar ve yolculuklar olduğunu düşünürüz bu yüzden. bu bile bizi tarafgir yapmamaya yeterli bir şey aslında.

bir taraftan bir tarafa ilerlediğini düşünmek, bir tarafa ulaşmaya çalışmak ile bir taraftan kaçmak oluyor her seferinde. ama belki de bir tarafa ulaştığımız yoktur, en önemlisi de bir taraftan kaçtığımız yoktur.

güzel bir yönün var ben senin için seviniyorum hep biliyorsun. fakat bunun bir taraftan bir tarafa olması gerekmiyor, belki de senin yolun hep bu yöndeydi. zira yönünü aramak için artık çok geç.

negatif dedi ki...

tarafları bir yana bırakalı çok oldu. taraf fikri zorla kabul ettirilen, beynimizi uyuşturanların yarattığı büyük bir yanılsama.

başka şeylerden bahsediyorum. anlaşılmasına da ihtiyaç duymuyorum bu sefer. sadece bu. anlamaya çalıştığını gördüğüm için söyleme ihtiyacı hissettim. boşuna yorma kendini diye.

negatif dedi ki...

beni anlamaya çalışman kötü değil, bunu yaptığın için teşekkür ederim. yorumda da bahsettiğim başka bir şeydi.