31 Temmuz 2012 Salı

bir şarkı kaç yıl tutar içinde?

gecenin ilerleyen saatleri. radyoyu açıyorum, pink floyd'dan "wish you were here" çalıyor. bir ses sorulara cevap verebilir misin diye soruyor. boş boş bakarak bende hiçbir sorunun cevabı yok diyorum. bu da bir cevap tabii. demek ki cevabın olmadığını söylemek yerine susmak gerekiyor. 

bir de boş boş bakmasam iyi olacak. 

3 yorum:

dedi ki...

halbuki boşluğunu tanımak işe yarayabilir.
boşluktangelimci bir tavır izlenebilir. zor ama bir yol. boş boş bakmak değil, boşluğu tutmak zor (olduğu yerde). bir o kadar da doğal geliyor insana.. ilginç.

ben açıkçası boşluğuma sahibim bir tek. ama onun olması için de birtakım doluluklar gerekiyor. bir yandan doluyor... bir yandan yeni delikler açılıyor. bazen boşluktan başka bir şeyim kalmadı zannediyorsun. bir anda ne kadar da dolu olduğun yeniden seni çekiyor. bu zor bir dans. belki de boşluğum bana sahip.

ben başka kimsenin değilim. acımasız belki. ama güzel...
tavsiye ederim diyemem. başka bir sürü yol vardır, kim bilebilir...

sussam mı dedim, bilemedim. bir söyleyeyim, belki yeterli olur. başka bir şey de söylememe gerek kalmaz. napalım. verdiğim geçici rahatsızlık, önce beni rahatsız etmiş olmasaydı, gelip vermezdim zaten. ama son zamanlarda kendimi tutmayı öğrendim. her şey su gibi açık. arkadaş olunmuyor, bunu öğrendim, benim şu halimle. ümitsizlik tonunda söylemedim, ama beyhude gelmeye başladı. o yüzden rahatsızlığımla baş etmeye başka yollar buluyorum, arıyorum. son bir rahatsızlık vereyim dedim. anlamsız bir boşluk olmasın...

yolunda güzellikler ve aradıklarını bulmanı dilerim. ben paçoz, boş ve çingen bir uçuşan torbayım (Allah ıslah etsin...). kusuruma bakma... affetmek kesin iyi şans getirir. . .

sıradaki şarkı boş torbalara gelsin, rüzgarın acelesi var çünkü.

negatif dedi ki...

yaşadıkça önümüzde doldurulmayı bekleyen alanlar açılıyor. tanımadığımız yeni boşlukları doldurmaya çalışıyoruz. insanların bomboş ufuklara şehirler sığıştırmaya çalışmaları belki bundan. boşluk doldurmak en iyi bildiğimiz şey.

şanslı olanlar gönüllerince dolduruyorlar boşlukları.

bir şeyler söylemek isterken susmak iyi değildir. yazdıklarından hiç rahatsız olmadım, neden olayım? burada karşına çıkan boşluğu dilediğince doldurabilirsin. kimse kusura bakmaz, rahatsız olmaz.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

benim için sıradaki şarkı bu:
http://www.youtube.com/watch?v=ZRAr354usf8

rüzgarın doldurup yükseklere çıkardığı bir torba olabilmek ne güzel olurdu bu şarkıyla. ama ben yerçekimine müptelayım.

dedi ki...

stranger :> öyle eğlenceli ki yabancı olmak ne yazık ki kısa sürüyor :> teşekkür ederiz