13 Ocak 2012 Cuma

uku lele - çoktaaaan seçmeli monolog. (2 seçenek var. 3. seçenek yok. Canın isterse.)

Sevgili Kendim.
Olur da bir gün biri mutluluğun ne olduğunu sorarsa "Bohemian Rhapsody'yi ukuleleyle çalmaktır" derim. Hatta "çekik gözlerimle gülümseyerek Bohemian Rhapsody'yi ukuleleyle çalmaktır" da diyebilirim.

O halde:

1.
Benim için mutluluk imkansız.

"Ya da"
2.
İçsesin iyimserliği tuttu diyelim:
"Çekik gözleriyle gülerek ukulele çalan adamı izlemek mutluluktur, illa çalmak gerekmez."

3. seçeneğin yokluğu "Sıka sıka mutlu olacaksın, mutlu olmak zorundasın, mutlu ol, mutlu, mutlu, mut-lu,mut+lU,muuuuuuuuutluuuuuu oğğğl" anlamlarına geliyor olabilir. Öyleyse 1. seçenekteki gibi düşünmüyoruz. 2. seçenekteki gibi düşünüyoruz.

Nihayetinde bu bir dayatma gibi görünüyor. Evet. Bu bir dayatma. Ne yapalım o zaman, mutlu olmayalım mı? Habire dayatıyorlar diye mutlu olmayalım mı? Adam çekik gözleriyle gülerek Bohemian Rhapsody çalıyor ukuleleyle. Ben de bunu bir şekilde senin hayatına sokuyorum işte. İlla bir sürü engele takılıp "mutlu olmayalım mı?"


Jake Shimabukuro - Bohemian Rhapsody

(Bazen eleştirinin dozunu ayarlayamıyorum. O yüzden anlaşılmaz oluyor yazdıklarım. Kusuruma bakmayayım artık. Kusuruma bakma sen de.)

3 yorum:

... dedi ki...

Playing ukulele: Asian Level ;)

Vay anasını ne insanlar var yaa:))

...

Sevgili negatif,

Çekik gözlü adamın biri ukuleleyle olmadık işler yapmış diye mutsuz olamazsın. 1. şık kabul edilemez. 2 evet, ben mutlu oldum mesela:) Yeni ve güzel sesler duymak mutlu edicidir^^

Başka bir cevap hazırla sen o sorunun cevabına. Sorarım bir gün:)

alter ego dedi ki...

Yuh dayıya bak sen neler yapmış. Ya bu aletlerden çok tiz ses çıkıyordu, bu adam baya pes sesler de çıkartmış takdir ettim kendisini.

"Bana mutluluğun resmini yapabilir misin abidin?" sorusuna dönmüş biraz bu. Cevabı belli; her şey ya da hiçbir şey. Bu durumda dediğin gibi 3. seçenek kalmıyor. Eh tabi bunun da ne derece bir belirlilik olduğu tartışılır. Çok pis tartışılır.

Bence bu çekik gözlü abi bize uzak. Onun yerine burnumuzun dibinde Joy var işte. Hep mutlu yani, bu işi biliyor :)

bilge dedi ki...

bu yazıya benden bir 9gag paylaşımı:

http://9gag.com/gag/1029301?ref=fb-share

(anyway the wind blows...)