19 Ocak 2012 Perşembe

iki bin on iki ocağının ikinci yarısında bu yıldan ne beklesem acaba yazısı yazmak üzereyim (o kadar da gecikmedim sanırım)

(Önce başlık tabii ki. )

Vadedilmiş bir yazı bu. Vadedilmiş yazılar öyle çok bekletilmemeli. Zira basitken karmaşık hale gelebiliyorlar.

Joy bir ay önce beni mimlemişti. Yeni yazıyorum. Bu, bir aydır pek bir şey yapmıyorum anlamına geliyor. Biraz da aksilikler. Konumuz yeni yıldan istediğimiz on iki şey. Bunlardan birkaçı yeni yıla girerken gerçekleşti. Yeni yıldan bir şey istemek adetim değil aslında (kaç yaşında bıraktım bilmiyorum). Çünkü her yeni gün yeni bir yıl başlangıcı sayılabilir (daha neler). Böyle düşünüp "carpe diem baby" falan ayaklarına yatmak isterim.

Yeni yıla girerken önceki yıldan beklediklerimi hatırladım. İki bin on ikiye evimde girmek istemiştim. İki bin on bire berbat girdiğimi hatırlayıp isteklerimi makul bir seviyeye çektim (indirgedim?). Evimdeydim, aptal aptal eğlenmeye çalışmadım. Ders çalıştım. Kitap okudum. Bir şeyler yazdım. Hep olduğu gibi. Her yeni yıl "In The End" dinlerdim. Bu yıl dinlemedim.

Bu yıl olmasını istediğim on iki şey:
1. Bir şey istememek istiyorum.
2. "Sağlık, mutluluk, aşk, para."dan önce huzur.
3. Olduğum yerde olmamak istiyorum. Bu yıl içinde yer değiştirmek istiyorum.
4. Saklanacak bir yer bulmalıyım. Çok açık ettim kendimi.
5. Okumak istediğim çok kitap var. Kaygısızca okumak istiyorum.
6. Herkese gönlüne göre.
7. Uğraşlarım boşa çıkmasın. Neyi istiyorsam ona koşuyorum. Yürüyecek halim yok ama koşuyorum. Cidden.
8. (On iki istek biraz fazla geldi.)
Kafamdakileri yazmak istiyorum. Bu yıl başlasam önümüzdeki 5 yıl içinde biraz yol alırım. 10 yıl içinde elimde bir taslak olur. 15 yıl sonra yazdıklarımı birine okuturum. 50 yaşıma geldiğimde de ne kadar boş yaşamışım diye hayıflanmam böylece.
9. Etrafımda insanlar olsun. Koca yılda birileriyle oturup kahve falan içebilirim herhalde.
10. Sıradan bir yıl olsun. En basiti olsun. Kafamı karıştıracak şeyler olmasın. Sıradan insanlar gibi yaşayayım. Sıradan insanlar gibi düşünmeyeyim. Bu sıradanlık benim için çok ulaşılmaz görünüyor. Öyle görünmesin.
11. Mars'a gitmek istiyorum.
12. Bol bol film izlemek istiyorum.

Bu kadar.

6 yorum:

negatif dedi ki...

in the end:
http://www.youtube.com/watch?v=eauYGierNK8

FFatiHH dedi ki...

ben de daha yazamadım .. 2012 nin son çeyreğine belki :)

... dedi ki...

Geç gelmiş mim, o da güzel ki:) Bazıları yeni yıla girerken gerçekleştiyse süper bir başlangıç yapmışsın demektir, gerisi de gelir artık:)

Mars haricinde diğer bütün isteklerinin fazlasıyla oluru varmış gibime geldi. Mars için de negatiflik yaymak istemem tabi. İnşallah:)

white rabbit in the forest dedi ki...

mars, evet. iyi fikir :)

alter ego dedi ki...

1 numaralı istek en güzel istek. ama şöyle bir düşündüğümüzde biz zaten görece bir şeyler istemeyen insanlarız gibime geliyor.

3 numaralı isteğini ben de yazmıştım. bu bir önkoşul oldu artık bizim hayatımızda.

8 numara gelirsek; bu yazı ile açılacağını düşünüyorum. artık devamı gelir sanırım. ama sadece yazdıklarında değil, asıl yaşadıklarınla boş yaşamamış olmanı dilerim. (kendim için de)

10 numara da sanıyorum huzur isteğinin bir tezahürü olmuş. her şey zaten sıradan aslında. sıradanlıkta huzursuz bulmak mı gerek sanki. huzursuzluk bizde de olabilir.

umarım fazlasıyla istediklerin gerçekleşir. eh sonunda şu yazıyı yazdın ya :)

bilge dedi ki...

umarım her şey gönlünce olur bu sene. tüm isteklerinin gerçekleştiği bir yıl diliyorum.